Close

Two towers incorporating 360 new homes, commercial floorspace, new public realm and amenity spaces recently completed construction on this challenging site - isolated by the uncompromising road system and extreme level changes.

The landscape scheme establishes an island of vegetation, terminating a long vista along the dockside and providing a rich and verdant setting for the towers.

The scheme uses bioengineering technologies to establish a series of soft landscape terraces which wrap around and conceal a basement car park. Groups of tall pines lend stature and weight, and a lighter canopy of birch and alder provides seasonal interest and contrast with the darker pines.

Within the enclosure of trees is nestled a residential garden; a playful landscape sheltered by smaller multi-stemmed flowering shrubs and small trees.

The garden is conceived in part as an expression of the flow of rainwater through the site. An extensive SUDS network incorporates green and ‘blue’ roofs, attenuation pools and sub-surface attenuation.

Photo: Jack Hobhouse
Photo: Jack Hobhouse Photo: Jack Hobhouse
Photo: Jack Hobhouse Photo: Jack Hobhouse
Photo: Jack Hobhouse Photo: Jack Hobhouse
Photo: Jack Hobhouse Photo: Jack Hobhouse
Photo: Jack Hobhouse Photo: Jack Hobhouse
Photo: Jack Hobhouse Photo: Jack Hobhouse
Photo: Jack Hobhouse Photo: Jack Hobhouse
Photo: Jack Hobhouse
Close